Szabóság - ruhajavítás
Szabóság - Gyakran ismételt kérdések
There are no translations available.

Image

Hogyan történik a méretre készítés, mit lehet készíttetni?
Szabóságunkban a ruhakészítés menete a következő: érdemes hozzánk betérni egy előzetes körültekintésre, érdeklődésre. Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére, segítenek az anyag és a fazon kiválasztásában.
Ha megtörtént az anyag és a fazonválasztás és a vendég elfogadta az ajánlatot, akkor az Ön szabója leveszi az ön méreteit.
A kért ruhát maximum három próbával készítjük el, a próbák időpontját igyekszünk a vendégnek legmegfelelőbb időpontra tenni. A kivitelezéskor személyes kapcsolatot tartunk a próbákon és igyekszünk személyes kéréseiket úgy teljesíteni, hogy a ruhák kényelmesek legyenek, és szívesen hordja őket.
Szabóságunk férfi-női és gyermekruhák készítésével egyaránt foglalkozik. Kérésre egyedileg is tervezünk. A munkát 50 % előleggel tudjuk elkezdeni!

Milyen alapanyagokkal dolgozunk?
Raktárkészletünk alapanyagai között jó minőségű gyapjú öltöny és kosztüm szövetek (főként olasz és angol szövetek Zegna, Dormeuil, Thomas Manson) találhatóak, de akár külföldi beszállítóink alapanyagai közül is válogathat. Ilyenkor az alapanyag behozatala miatt a készítés átfutási ideje tolódhat.
Hozott alapanyagból is dolgozunk, de ilyenkor az alapanyagért, minőségért felelősséget nem vállalunk.

Milyen fazonokat lehet választani? Fotó alapján el tudnak készíteni egy ruhadarabot?
Ruhaszalonunkban a kiállított mintadarabok, egyéni elképzelés, fotó után, vagy akár már meglévő modell alapján (reprodukálás) is tudunk dolgozni.
Méretre bármit elkészítünk, női, férfi, gyermek ruházat.  Jelmezt, formaruhát, inget, nyakkendőt, nyaksálat, polot, stb.

Milyen határidővel vállalnak méretre készítést?
Szabóságunkban a vállalási határidő 3-4 hét, leterheltségtől függően, esküvői szezonban (június-október) a méretre készítés határideje kitolódhat 4-6 hétre is.
Ruháját sürgős esetben felár ellenében akár 2-5 nap alatt is el tudjuk készíteni.

Otthonomban történő méretvétel megoldható-e, ilyenkor milyen kiszállítási költséggel dolgoznak?
Budapest belváros (V, VI, VII, VIII, IX): 5000Ft/alkalom.
Vidék:5000-10.000Ft/alkalom + kilométer díjazás
Kérésére otthonában is megoldható a méretvétel, próbák, alakítás, javítás.
Ilyenkor a szabó, vagy alakító kolléga otthonában felkeresi Önt, betűzi a ruhadarabokat, majd az Önnek megfelelő újabb időpontban a kért ruhadarabot visszaviszi.

Az általános iskolánkban szeretnénk minden tanárnak és diáknak egyen nyakkendőt készíttetni, logóval összesen nagyjából 600 darabot. Ez azt jelentené, hogy évente az elsősöknek mindig kellene majd utánpótlás is. Kb. mennyi idő alatt készülnének el a nyakkendők?
Vállalási határidőnk ekkora mennyiségnél az alapanyag kiválasztásától és az 50% előleg befizetésétől számított 4-6 hét.

Koszorúslány és menyecske ruhára szeretnék ajánlatot kérni! Kép alapján is meg tudják csinálni?
Igen, kép alapján is meg tudjuk csinálni, de előtte a méretvételnél konzultálnunk kell, hogy tényleg úgy álljon Önön, ahogy a képen látható!

Óriás bábot készítenek? Milyen tapasztalatuk van benne?
Igen. A felnőtt jelmezt készítünk. Okosan, gondosan kell elkészíteni, hogy könnyű és komfortos legyen. Ezen túl a fizikai igénybevételt is bírnia kell!

Tisztelt Szabóság! A honlapon találtam az egyforma női-férfi ballagási nyakkendő, sál összeállítást. Gyermekem osztálya az idén ballag, és ezt az összeállítást nézték ki a gyerekek! Győriek vagyunk, megoldható-e, hogy egy minta garnitúrát leküldjenek?
Az Ön által kért ballagási férfi és női ballagási nyakkendő valamint női csukló pánt kész mintadarabját utánvéttel tudjuk elküldeni Önnek.

Osztályom számára szeretnék a ballagásra nyakkendőket rendelni, hímzett, vagy szitázott szöveggel. Mivel vidékiek vagyunk, tudnak anyagmintát küldeni?
Igen. Először a Panton színkódok segítségével kiválaszthatja, hogy milyen színt szeretne, és az alapján küldünk anyagmintát Önnek.

Esküvőre szeretnénk családunk férfi tagjait összeöltöztetni úgy, hogy egyforma öltönyben legyenek. Megoldható ez úgy is, hogy legkisebb gyermekünk csak két éves lesz?
Igen. Büszkék vagyunk arra, hogy tökéletes családi összeöltöztetést tudunk felkínálni. Természetesen kisgyermek részére is el tudjuk készíteni a kiválasztott öltönyt.

Érdeklődnék, hogy nyakkendőt, halszálka csíkos mintával tudnak-e készíteni? Van e mód mintadarab megrendelésére?
Szívesen segítünk Önöknek a minőségi férfi nyakkendők elkészítésében, melyet az Önök igényei szerint meg is tervezünk és bemintázunk. Amennyiben erre szükség van, mintadarabot is tudunk készíteni.

 

Hallgatói talár és sapka bérlése felől érdeklődöm. Egy darabot is lehet kölcsönözni? Egy közel 2 m magas személy részére szeretnénk kérni. Ilyen nagyobb méret is megoldható?

Természetesen, már egy darabtól is van lehetőség a kölcsönzésre, gyermek méretektől az XXL-es, egészen nagy méretekig. Kérjük szíveskedjenek a kölcsönzés előtti napon befáradni Bemutatótermünkbe, hogy az esetleges méret alakításokat el tudjuk végezni.

 

Talárkölcsönzéssel kapcsolatosan szeretnék érdeklődni a kaució felől.

A talárért és a sapkáért  kauciót kérünk, mely arra szolgál, hogy az elvitt termékeket, az eredeti állapotában, sérülés mentesen visszaszolgáltassák. Természetesen a kaució összegének 100%-át visszafizetjük, amennyiben a talárt, és a talársapkát sérülés nélkül visszahozzák.

 

Talársapkához szeretnék bojt színt választani. Ahhoz, hogy kiválasszam, be kell mennem személyesen Önökhöz?

Szalonunkban kollégáink széles választékkal készséggel állnak rendelkezésére. Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé, illetve előzetesen szeretne tájékozódni, ötletet meríteni, színes bojtjainkból ízelítőt az alábbi linken kaphat: http://www.energy.hu/talar-palast-galeria/kiegeszitk-bojtok.html


 

1072. Bp. Akácfa u. 41.  Telefon:  06-1 / 478-0000; Mobil:  06-20/ 478-0000; 06-30/ 478-0000

Cégcsoportunk:
Energy Szabóság és Divatszalon

Ruhaklinika ruhaalakítás, ruhajavítás, ruhatisztítás
Szolgáltató Centrum  - lakossági szolgáltatások
Hő és hangszigetelőfüggöny - térelválasztók