Szabóság - ruhajavítás
A szmoking - története, viselésének szabályai

A szmokingA szmoking története 1860-ra nyúlik vissza, Henry Poole & Co. akkoriban készített egy rövid dohányzó kiskabátot az akkori walesi hercegnek.

A szmoking széleskörű elterjedése azután indult meg, amikor 1886-ban a herceg meghívta a New York-i milliomos házaspárt, James Brown Pottert és a színésznő feleségét Cora Pottert a Sandringhami vadászházába, Norfolkba. Erre az estére – a herceg tanácsára - Potter rendelt a Henry Poole & Co.-tól egy ugyanolyan kiskabátot, mint amilyen a hercegnek volt. Igazából James Potter hozta divatba az új stílusú kabátot, méghozzá a New Yorki elit számára létrehozott társasági klubban, a Tuxedo Park Klub-ban - innen ered az angol neve is – tuxedo. Az öltözet olyannyira népszerű lett a tagok között, hogy az 1886. október 10-ei a báli vacsorához már előírás volt szmokingot viselni. 

A szmoking ünnepélyes esti viselet a XX. században, zakó szabású, kihajtott gallérját fényes selyem díszíti.
Általában fekete, lehet egy-, és kétsoros gombolású, nadrágját tressz díszíti.
A szmokinghoz mellény vagy széles selyemöv és csokornyakkendő dukál.
A szmoking ing fehér vagy krémszínű, gallérjának csücskei visszahajtottak.
A szmoking tökéletes viselet a 15:00 óra utáni társasági eseményeken, így az esküvőn, az operában, komolyzenei koncerteken, táncos rendezvényeken és hivatalos fogadásokon.


A Szmoking viselése – dress code

Black Tie
Ha a meghívón ez szerepel: „Black Tie”, akkor az szmoking-csokornyakkendő viseletet ír elő urak számára. Elnevezésnek megfelelően csak és kizárólag a kötött fekete csokornyakkendő az elfogadott megoldás, minden más szín kerülendő. Az ing fehér vagy krémszínű duplamandzsettás ing, lehetőség szerint díszgombokkal. Hófehér díszzsebkendő, fekete spanyolöv és borjúbőr vagy lakk felülfejes, oxford cipő az elvárt kísérő.

 


Kapcsolódó keresések: szmoking, szmokingok, szmoking készítés, szmoking kölcsönzés, szmoking eredete, szmokingok, bérelhető szmoking, fehér szmoking, ruha kölcsönzés, ekrü szmoking, bordó szmoking, alkalmi mellény, szmoking mellény, szmoking bérlés, vőlegény öltöny, szmoking ing, dress code, black tie, white tie...

 

1072. Bp. Akácfa u. 41.  Telefon:  06-1 / 478-0000; Mobil:  06-20/ 478-0000; 06-30/ 478-0000

Cégcsoportunk:
Energy Szabóság és Divatszalon

Ruhaklinika ruhaalakítás, ruhajavítás, ruhatisztítás
Szolgáltató Centrum  - lakossági szolgáltatások
Hő és hangszigetelőfüggöny - térelválasztók